New York wordt ook wel ‘The City That Never Sleeps’ genoemd. Deze stad heeft niet voor niets deze benaming. Er is altijd wel wat te doen. Of je in de ochtend, in de avond of ’s nachts iets wilt doen, in New York zit je goed. Er is ’s nachts altijd wel ergens wat te beleven. De stad staat bekend om de jazzclubs, pubs, barretjes en clubs. Wanneer je in deze stad bent moet je zeker het nachtleven meemaken. Wel is het handig als je weet in welke gedeeltes van de stad je terecht kunt. Op deze pagina vind je meer informatie over uitgaan in New York.

De beste plekken voor het uitgaan en nachtleven in New York

Uitgaan en Nachtleven in New YorkIn Manhattan vind je in East Village vele bars en cafés. Er zijn hier gezellige muziekclubs met live muziek. Wil je het echt laat maken? Dan is dit een geschikte plek voor je om te bezoeken. De bars en cafés op East Villages gaan namelijk door tot vroeg in de ochtend. Niet ver hier vandaan vind je Soho. Dit is een wijk in New York met vele Modieuze bars en cafés. Vanaf East Village is het slechts 10 minuten rijden richting het oosten in Manhattan naar Soho.

De clubs in New York kunnen erg snel veranderen van populariteit. De ene dag is een bepaalde club erg in trek, terwijl het kort daarna een andere club is waar de massa heen gaat. Enkele clubs in New York om te bezoeken zijn The Boom Room of Cielo. Voor veel clubs in New York kunnen de toegangsprijzen erg hoog zijn en kunnen er lange wachtrijen zijn.

Overige plekken voor het uitgaan

New York staat verder bekend om de vele jazzclubs. Wanneer je fan bent van jazzmuziek dan zit je in New York wel goed. In New York vind je een van de beroemdste jazz clubs ter wereld. Deze club heet Blue Note. Verder is Iridium Jazz Club een aanrader.

Tot slot zijn er in New York vele verschillende comedy clubs. Ben jij een groot fan van stand-upcomedian shows? Dan zijn er in New York een aantal plekken om te bezoeken. Zorg er wel voor dat je Engels hier goed genoeg voor is. Het kan namelijk nog wel eens moeilijk zijn om de grappen direct te snappen wanneer je moeite hebt om de taal bij te houden. Bovendien is het een leuke manier om de Amerikaanse cultuur beter onder de knie te krijgen.

Reizen naar Amerika

Als je naar Amerika wilt reizen of doorreist vanuit Amerika, dan dien je een ESTA aan te vragen. Iedere Nederlander die naar Amerika wil vliegen heeft er een nodig. een ESTA Amerika kun je online aanvragen. Dus ook als je een stedentrip wilt maken.