• Tickets voor het Vrijheidsbeeld

Tickets voor het Vrijheidsbeeld

geplaatst in: Reisinformatie New York | 0

Tickets voor het Vrijheidsbeeld in New York

Als jij voor de eerste keer een bezoek brengt aan New York, dan wil je hoogstwaarschijnlijk een route afleggen langs alle bekende bezienswaardigheden in de stad. Het Vrijheidsbeeld staat bij veel toeristen hoog op het verlanglijstje. Dat is ook niet zo gek, want dit beeld is het bekendste symbool van de wereldstad geworden. Democratie en vrijheid, daar staat het beeld symbool voor. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen en Amerikanen zelf het Statue of Liberty.

Het Vrijheidsbeeld werd in 1886 onthult voor het publiek en is sindsdien immens populair. Het beeld was een cadeau van Frankrijk, aangezien het destijds de 100e verjaardag van de Amerikaanse revolutie was.

Liberty Island bezoeken

Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island en is alleen te bereiken met de boot. Er vertrekken de hele dag door boten vanuit Manhattan naar het eilandje. Je moet wel rekening houden met strenge veiligheidseisen. Alvorens je op de boot stapt zal je gecontroleerd worden, ongeveer hetzelfde als op het vliegveld. Wanneer je besluit om het Vrijheidsbeeld ook daadwerkelijk in te gaan, dan zal je nogmaals door een veiligheidsscan moeten gaan. Het is overigens mogelijk om een kluisje te huren op Liberty Island, hier kan je tassen en camera’s in opbergen.

Online tickets kopen voor het Vrijheidsbeeld

Er zijn diverse online aanbieders die tickets aanbieden voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld in New York. Jij kan eenvoudig online tickets aanschaffen voor de ferry naar Liberty Island. Je ontvangt vervolgens e-tickets, zodat jij straks niet in de rij hoeft te staan voor kaartjes. De ferry zal direct naar het Vrijheidsbeeld varen, maar op de terugweg nog een korte stop maken op Ellis Island. Je kan ook gewoon blijven zitten en direct terugvaren naar Lower Manhattan.

Kortingspassen met gratis toegang

In New York kunnen toeristen ook één van de kortingspassen aanschaffen. De kortingspassen zoals New York CityPASS, Explorer Pass en de New York Pass bieden gratis toegang tot Liberty Island. Daarnaast krijg je met de pas ook nog korting bij allerlei musea en andere bezienswaardigheden.

Het is ook mogelijk om een tour met gids te boeken naar het Vrijheidsbeeld. Het leuke hieraan is dat jij als eerste aan boord mag op de ferry en meer te weten zal komen over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Natuurlijk liggen de prijzen wel een stukje hoger als jij deelneemt aan een tour. Je kan ook een gratis boottochtje maken met de Staten Island Ferry, maar dan is het niet mogelijk om daadwerkelijk op Liberty Island te komen.

Het Vrijheidsbeeld betreden

Natuurlijk kan je ook daadwerkelijk het Vrijheidsbeeld betreden, maar dan is het wel verstandig om vooraf online tickets te kopen. Deze kaarten voor het betreden van het beeld zijn binnen no-time uitverkocht. Het is mogelijk om het voetstuk op te gaan, waar je kan genieten van een uniek uitzicht over de Amerikaanse wereldstad. Hiervoor moet je 215 treden beklimmen, maar gelukkig gaan er ook liften. Wil je nog hoger, ga dan naar de kroon. De kroon betreden kan na het beklimmen van meer dan 350 traptreden of door gewoon in de lift te stappen.