• Tickets voor het 9/11 Museum

Tickets voor het 9/11 Museum

geplaatst in: Reisinformatie New York | 0

Tickets voor het 9/11 Museum in New York

In New York kan jij gedurende een stedentrip vele bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het 9/11 Museum. De wereld stond even stil op 11 september 2001 toen twee vliegtuigen de Twin Towers doorboorde en duizenden mensen om het leven kwamen. Beide gebouwen stortte in, waardoor er in eerste instantie weinig over was van de Twin Towers. In Manhattan kan jij even stilstaan bij de ramp die de wereld in zijn greep hield, namelijk door een bezoek te brengen aan het 9/11 Museum. Bekijk de originele kolommen van de gebouwen en diverse objecten die aantonen wat de impact van de aanslag was. Het is geen feel good museum, maar wel een plek waar jij een stukje droevige geschiedenis met eigen ogen kan zien.

Online tickets kopen voor het 9/11 Museum

Diverse aanbieders op het internet bieden de kans om voor vertrek al tickets voor het 9/11 Museum te kopen. Kies een dag en een tijdstip en zorg ervoor dat jij al vroegtijdig in het bezit bent van toegangskaarten. Het kan namelijk voorkomen dat alle tickets uitverkocht zijn wanneer jij voor de deur staat. Daarnaast ontvang jij de tickets als voucher of om de smartphone in de vorm van een e-ticket. Aangezien je op een ticket op zak hebt, kan je langs de ticketrij lopen en direct het museum betreden. Mocht je toch nog twijfelen, het is ook mogelijk om pas één dag van te voren de tickets te kopen bij één van de online aanbieders. Er zijn ook tickets voor het 9/11 Museum verkrijgbaar met een flexibele toegangstijd, maar die zijn wel iets duurder.

Originele trappenhuis

Er kwamen bij de aanslag rond de 3000 mensen om en die worden herdacht in het 9/11 Museum. Een van de bijzonderste objecten in het New Yorkse museum zijn de zogeheten Survivors Stairs. Deze trappen diende als vluchtmiddel voor enkele honderden werknemers in de Twin Towers. Daarnaast laat het museum ook de gevolgen van de aanslag zien, zowel op persoonlijk als politiek gebied.

Exposities

Er staan in het 9/11 Museum in New York ook nog een tweetal exposities. Door middel van foto’s, video’s en voorwerpen zal het treurige verhaal van de aanslag worden verteld. Het unieke aan de expositie is dat het verhaal van het begin tot het eind zal worden getoond. Loop overigens ook nog even langs de Wall of Faces, waar foto’s hangen van de 3000 slachtoffers. Naast de foto’s kunnen er ook verhalen worden gelezen over alle slachtoffers van 9/11.

Openingstijden

Het 9/11 Museum is zeven dag per week geopend, alleen op 11 september is het niet mogelijk om het museum te bezoeken. Van zondag tot en met donderdag is het 9/11 Museum geopend van 09:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend van 09:00 uur tot 21:00 uur.