• Taxi’s in New York

Taxi’s in New York

geplaatst in: Reisinformatie New York | 0

New York is een grote stad en je wilt tijdens een stedentrip natuurlijk wel gemakkelijk van A naar B komen. Je kan dan ook eenvoudig in één van de vele taxi’s stappen, deze zijn te herkennen aan de gele kleur. Zodra jij in de taxi stapt zal de meter beginnen bij 2,50 dollar, maar er komt nog ongeveer één dollar aan toeslagen bij. Vervolgens kost iedere 800 meter nog een 50 cent. Het kan ook voorkomen dat iedere minuut 50 cent kost, maar alleen in de spits.

Taxi’s in New YorkJij kan eenvoudig herkennen of een taxi bezit is of niet, wanneer het bordje bovenop de taxi is verlicht kan jij hem aanhouden. Het is ook mogelijk om een limousine te huren, maar dan moet je wel rekening houden met veel hogere prijzen.

Bij aankomst op het JFK Airport kan jij ook in de taxi stappen, maar wij raden je aan om dan alleen gebruik te maken van de gele taxi’s. Er zijn op het vliegveld ook illegale taxi’s actief en daar moet je beslist geen zaken mee doen. Mocht je een taxi te duur vinden, dan kan je reizen met de AirTrain, metro of de shuttlebus vanaf het JFK Airport. Er rijden in het centrum van New York rond de twaalfduizend taxi’s, deze zijn te herkennen aan de gele kleur. Maar er zijn ook groene taxi’s aanwezig, deze mogen uitsluitend klanten oppikken in de buitenwijken van New York.

Taxi aanhouden in New York

Een taxi aanhouden in New York is een simpel, je hoeft eigenlijk alleen maar je hand in de lucht te steken. Je kan aan het brandende lichtje bovenop de taxi zien of deze vrij is. Mocht er geen lichtje branden, dan zit er helaas al iemand in en moet je op de volgende wachten. Echter hoef je nooit lang te wachten, want er rijden bijzonder veel taxi’s in de wereldstad.

Let op, zeg nooit wat jouw bestemming is voordat je plaatsneemt in de taxi. Door pas in de taxi te zeggen waar je heen wilt gaan kan de taxichauffeur je nooit weigeren. Stel het is een bestemming die te ver weg is of juist dichtbij, dan kan het nog wel eens voorkomen dat een taxi gewoon doorrijdt en dat willen wij natuurlijk niet hebben. En nog een handige tip, ga altijd aan de juiste kant van de weg staan. In dat geval hoeft de taxi niet te keren en dat kan flink wat geld schelen.

Tips voor een taxi in New York

Als jij met veel mensen reist dan is het verstandiger om een shuttlebus te boeken. Dit scheelt niet alleen veel geld, je kan ook met iedereen tegelijk in dezelfde bus plaatsnemen. Deze manier van reizen is ook slimmer als jij met veel bagage op pad gaat.

In de avonduren zijn de taxi’s net wat duurder, ongeveer 50 cent. Deze regel geldt tussen 20:00 uur en 06:00 uur. Het is wel een stuk veiliger om in de avonduren met de taxi te reizen. Daarnaast worden er extra kosten gerekend voor reizen in de spitsuren (16:00 uur tot 20:00 uur).

Afrekenen kan in de taxi met contant geld, maar ook met een creditcard (bijvoorbeeld Visa of Mastercard). Normaliter krijgen de taxichauffeurs een fooi van 20 procent. Betaal jij met een creditcard, dan kan jij op het betaalscherm eenvoudig aangeven hoe hoog de fooi is die jij wilt geven.

Uber als alternatief

In New York kan jij ook gemakkelijk reizen met een Uber. Wil jij gebruik maken van deze dienst, dan zal je de applicatie van Uber even moeten downloaden. Een Uber is niet per definitie veel goedkoper, maar je zal wel sneller een vervoersmiddel tot je dienst hebben.