New York is een stad van sport en evenementen. New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika, het is één van de grootste steden op aarde. Het is met meer dan 8 miljoen inwoners de grootste stad van the USA.

Sport in New YorkNew York sport evenementen

De stad New York staat bekend om zijn grote sportcompetities, vooral honkbal is in New York erg populair. New York heeft twee honkbal teams, de New York Yankees en de New York Mets. Beide zijn erg populair en de wedstrijden zijn een echt spektakel. Als één van deze wedstrijden bij wilt wonen dan kun je het beste ver van te voren kaartjes kopen. Beide teams doen mee aan de Major League Baseball (MLB) Dit is één van de grootste honkbal evenementen in Amerika.

American Football

American Football wordt ook in New York gespeeld. Er zijn twee grote teams, De New York Jets en de New York Giants. De New York Football League(NFL) is spectaculair en groots en wordt door Amerikanen uit hele land gevolgd. Natuurlijk kun je zelf ook een bezoekje brengen aan dit sport evenement.

ijshockeyclubs

New York heeft ook meerdere ijshockeyclubs, de New York Rangers zijn de grootste en meest bekendste. Ze vertegenwoordigen New York in National Hockey League(NHL). Er zijn nog twee andere teams, de New Jersey Devils en de New York Islanders. Je kunt bij alle drie de teams wedstrijden volgen en in het echt bezoeken.

In New York spelen ze ook voetbal, teams zoals de New York Red Bulls en de New York City FC doen mee aan de Major League Soccer(MLS).

Basketball in New York

Basketball is helemaal hot in New York, de New York Knicks doen mee aan National Basketball Association(NBA). Ze hebben zelf een vrouwen team dat het goed doet. Naast de Knicks zijn er nog meer teams, de New York Liberty doen het ook goed met het vrouwen team, de New Jersey Nets doen ook mee aan de NBA.

Op het gebied van sport kun je in New York nog veel meer doen. Er worden tennis toernooien gehouden zoals de US Open. Er worden ook marathons georganiseerd, de New York City Marathon is één van de grootste marathons ter wereld.

Je ook zelf aan sport doen in New York, fietsen, kanoën, hardlopen en rolschaatsen zijn populair onder New Yorkers zelf, maar ook onder de toeristen die naar de grote stad komen. Er worden zelfs fiets tours georganiseerd met een Nederlandse gids erbij.

Het meest spectaculairste is misschien nog wel het Jetskiën op de Hudson River. Je kunt dan zelfs heel dichtbij het Vrijheidsbeeld komen.

Maar als je jezelf niet teveel wilt inspannen omdat gewoon lekker wilt relaxen dan kun je het beste de grote sport wedstrijden van de MBL, NFL , NHL, NBA en de US Open bezoeken. Lekker zitten terwijl andere zich uit hun naad werken. Eén van de leukste dingen aan de wedstrijden zijn misschien wel het echte New Yorkse voedsel dat er verkocht word, Hot Dogs, Hamburgers, Popcorn en Pizza’s vliegen over de toonbank omdat ze zo lekker zijn.