• Metro in New York
  • Metro in New York
  • Metro in New York
  • Metro in New York

Metro in New York

geplaatst in: Reisinformatie New York | 0

In New York kan je als toerist ontzettend veel beleven. Je wilt dan ook zoveel als mogelijk uit jouw tijd in de wereldstad halen. In dat geval is lopen niet het beste idee. Er rijden namelijk door New York ook diverse metrolijnen, die de bezoeker snel van A naar B brengen. De metro in New York is erg goedkoop en stopt bij nagenoeg alle populaire bezienswaardigheden in Manhattan. Je kan ook in de taxi stappen, dit is alleen veel duurder en duurt vaak ook nog een stuk langer. De metrohaltes zijn eenvoudig te herkennen. Let op, het gaat om een ondergrondse metro. Bekijk hieronder nog veel meer handige informatie over het reizen met de metro in New York.

Wat kost de metro in New York?

Kies jij voor een enkele rit met de metro dan ben je 2,75 dollar kwijt voor een kaartje. Scan jouw kaartje bij de poortjes en loop vervolgens door naar het juiste perron. Je kan met een enkele ritkaart zolang blijven zitten als je zelf wilt, maar zodra je bent uitgecheckt is het niet mogelijk om opnieuw met dezelfde metrokaart te reizen.

Het is ook mogelijk om een MetroCard te kopen en daar zelf een bedrag op te zetten. Zet jij meer dan 5,50 dollar op de MetroCard dan ontvang je tien procent extra reistegoed. Stel jij zet 20 dollar op de kaart, dan kan je met 22 dollar gaan reizen door New York.

Onbeperkt reizen door New York

Als je voor een langere tijd in New York bent dan is het slimmer om een Unlimited MetroCard aan te schaffen. De onbeperkte metrokaarten zijn verkrijgbaar voor een bepaalde periode. Een week onbeperkt reizen met het openbaar vervoer kost 31 dollar, maar dan hoef je nergens meer aan te denken. Daarnaast zijn er ook speciale pakketten te koop, waarmee je een Unlimited MetroCard koopt maar ook toegang krijgt tot een aantal attracties en bezienswaardigheden in de Amerikaanse stad.

Hoe werkt de MetroCard?

Wij kennen in Nederland de OV-chipkaart en de New Yorkse MetroCard lijkt daar wel enigszins op. Je moet het kaartje door de gleuf halen en vervolgens zal het poortje een geluidje maken. Je kan nu doorlopen naar het perron. Er zal een bedrag van 2,75 dollar van de MetroCard gehaald worden, dit is namelijk wat een enkele rit kost. Wij raden je aan om voldoende saldo op jouw account te zetten, anders moet je de metrokaart steeds opnieuw opladen. De Unlimited MetroCard is een nog betere keuze, aangezien je dan onbeperkt door New York kan reizen en uiteindelijk goedkoper uit zal zijn dan de kosten van een enkele rit.

MetroCard kopen voor in New York

Ieder metrostation in New York beschikt over meerdere automaten waar kaartjes gekocht kunnen worden. De machines zijn eenvoudig, alleen zal op een gegeven moment om een postcode worden gevraagd. Dit is onhandig, aangezien deze stap niet overgeslagen kan worden. Vul daarom een random postcode in. De metrokaart kan met cashgeld worden afgerekend of met een creditcard. Daarna kan je het metrokaartje uit de bak onder het touchscreen pakken.

De New York MetroCard kan je ook online aanschaffen bij één van de aanbieders. Je krijgt het metrokaartje dan binnen enkele werkdagen thuisgestuurd. Kies jij voor deze optie, doe dit dan wel ruim voor vertrek aangezien het zomaar kan voorkomen dat de post vertraging oploopt.

Saldo controleren op de MetroCard

Een veelvoorkomende fout bij de toeristen in New York is de MetroCard niet voldoende opladen. Na een tijdje heb je hoogstwaarschijnlijk geen idee meer hoeveel geld er nog op de metrokaart staat. Het poortje zal bij te weinig saldo niet openen. Dit is heel onhandig, aangezien er veel New Yorkers met de metro reizen en achter je zullen staan bij de poortjes. Check daarom regelmatig even je saldo op de MetroCard. Daarnaast zal je ook steeds zien wat het saldo is zodra je hebt ingecheckt. Bij de betaalautomaten op de metrostations kun jij simpel en snel jouw saldo bekijken en mocht het nodig zijn ook gelijk de metrokaart opladen. Dit is allemaal niet van toepassing op gebruikers van de Unlimited MetroCard in New York.

De hele dag door reizen met de metro

De metro in New York zal het hele jaar doorrijden. 365 dagen per jaar en 24 uur per dag kan je plaatsnemen in de metro. Je hoeft ook zeker niet te rennen voor een metro, aangezien de metrolijnen zeer regelmatig rijden. Er komt om de twee minuten een metro, er zijn uitzonderingen van tien minuten. In de avonduren raden wij toeristen aan om geen gebruik te maken van de metro, het kan dan een stuk onveiliger zijn. Kies daarom na 23:00 uur voor een taxi. Een taxirit is duurder, maar je hoeft je geen moment zorgen te maken over jouw veiligheid. In de nacht rijden de metro’s nog ongeveer om de twintig minuten en zijn de metrostations erg rustig.