Ga jij binnenkort een uitstap maken naar het overweldigende New York City? Dan is het tijd om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die op jou wachten bij een stedentrip New York

Bezienswaardigheden New YorkWandel door het financiële centrum van deze wereldberoemde stad, oftewel neem een kijkje in Wall Street.

De ‘Big Apple’ heeft nog veel meer te bieden aan zijn bezoekers. Geniet van de prachtige wolkenkrabbers die New York zo uniek maken, bezoek één van de vele musicals op Broadway of ga winkelen in één van de grote winkelstraten.

New York is een ontzettend populaire vakantiebestemming, zowel voor een lange vakantie als een korte stedentrip.

Wil je zoveel als mogelijk zien van New York, langsgaan bij alle bezienswaardigheden? Dan is het slim om een ‘New York Pass’ te kopen. Deze pas heeft vele voordelen, waaronder het gratis bezoeken van bijna tachtig verschillende attracties in deze Amerikaanse stad.

Dan moet gedacht worden aan The Empire State Building, het bekende Guggenheim Museum, NBS Studio’s en natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Dat is een kleine greep uit de attracties die met de New York Pass geheel kosteloos kunnen worden bezocht.

De leukste bezienswaardigheden in New York:

Bezienswaardigheden New YorkTimes Square

New York is een grote stad en kent een enorme binnenstad. Deze binnenstad kent ook wel de naam ‘Times Square’. Het centrum is wereldwijd beroemd, mede door zijn grote billboards en natuurlijk de neon verlichting.

Beslist een plek om eens op de foto te gaan, om dat vervolgens te kunnen delen met alle vrienden. Ga je oud en nieuw vieren in New York, dan is dit de ultieme bestemming.

De gehele stad komt samen op Times Square om het nieuwe jaar in te luiden en te genieten van de artiesten die hier komen optreden.

Mocht je helemaal fan zijn van het theater, dan zit je in New York helemaal goed. Maak een uitstapje naar Broadway en geniet van één van de shows. Het zal een ervaring worden om nooit meer te vergeten.

Het Vrijheidsbeeld

In het jaar 1886 was het Frankrijk dat een bijzondere gift aan de stad gaf. Het land gaf uit teken van vriendschap het Vrijheidsbeeld cadeau. Stap op één van de boten bij Battery Park, dat op zich al heel leuk en mooi is, en vaar langs deze unieke bezienswaardigheid. Koop een kaartje voor het Vrijheidsbeeld en klim het beeld in.

Let op, er moeten heel wat treden worden opgelopen voordat er genoten kan worden van het geweldige uitzicht. Ga op een tour door en langs het Vrijheidsbeeld en leer meer over dit hoogtepunt in New York.

Central Park

Het schiereiland is niet enkel en alleen wolkenkrabbers, er kan ook vol op worden genoten in het groenere gedeelte van New York.

Tientallen miljoenen toeristen komen hier elk jaar weer opnieuw genieten. Het is zeer prettig om even tot rust te komen tijdens een indrukwekkende stedentrip naar New York. Het is dan ook geen kinderachtig parkje.

Central Park kent een oppervlakte van ruim 340 hectare. Ontdek Central Park op je eigen manier. Huur een fiets, bezoek de dierentuin met de kinderen of laat de kids hun gang gaan in de enorme speeltuin. Wil je meer te weten komen over Central Park? Dan kan er gebruik worden gemaakt van de rondleiding.

Fifth Avenue

Winkelen kan bijna nergens zo goed als in New York! De beste plek om te gaan shoppen is op Fifth Avenue. Alleen al de etalages zijn uniek, bijna echte kunstwerken. De bekendste merken zijn gevestigd op 5th Avenue, denk aan Saks, Cartier en Versace. Overigens kan je vanaf hier gemakkelijk nar de Empire State Building wandelen of misschien wel St. Patrick’s Cathedral.